Wij werken volgens gestandaardiseerde procedures:
De eerste afspraak is een intakegesprek. Afspraken duren 45 minuten, tenzij anders afgesproken. In het intakegesprek worden er veel vragen gesteld: over uw klachten, over uw werk, thuissituatie, uw voorgeschiedenis. De psycholoog wil graag een zo compleet mogelijk beeld van u vormen, zij maakt aantekeningen, zodat zij alle belangrijke informatie paraat heeft om na het intakegesprek alles op een rij te zetten en te bepalen hoe de behandeling er verder uit zou kunnen zien, en samen met u een behandelplan kan maken. Ook kan aan u worden gevraagd om een of meerdere vragenlijsten in te vullen. Uw hulpvraag is altijd het uitgangspunt voor de behandeling. Soms is het nodig om een tweede intakegesprek te doen.
Na de intake bespreekt de psycholoog de mogelijkheden voor behandeling met u, en legt in grote lijnen uit wat de therapie inhoudt. De behandeling bestaat vaak uit (een combinatie van) evidence-based interventies zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en ACT (acceptance & commitment therapie) Ook een combinatie van e-health en face to facegesprekken behoort tot de mogelijkheden.
Vergoeding
Alle interventies die wij bieden (mits u een diagnose heeft gekregen van de huisarts die vergoed wordt) worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar uw eigen risico wordt altijd eerst aangesproken.
Frequentie:
Gesprekken kunnen 1x per week of 1x per 2 weken plaatsvinden. Dit is mede afhankelijk van uw lijdensdruk. Naarmate het traject vordert kunnen de gesprekken minder frequent plaatsvinden.
U kunt ook bepaalde huiswerkopdrachten of invullijsten meekrijgen tijdens het traject.
Het einde van de behandeling wordt in overleg met u bepaald. Vaak wordt er na de laatste sessie nog een terugkomsessie of een belafspraak gepland na een paar maanden.
Tijdens het traject worden bij elke sessie afspraken met u gemaakt over de te volgen stappen. Mocht u onverhoopt tussentijds of na de behandeling daartoe de behoefte voelen, dan kunt u altijd een email sturen.
Met uw toestemming krijgt uw huisarts na afloop van de behandeling een eindrapportage toegestuurd.
Meten behandeleffecten:
Als u er toestemming voor geeft sturen wij u een vragenlijst toe die u voorafgaand en aan het eind van de behandeling in kunt vullen. Dit kunt u online doen via een beveiligde connectie. Hiermee wordt het behandeleffect gemeten.
Cliëntervaringen:
Aan het eind van de behandeling wordt uitgebreid stil gestaan bij uw ervaringen. Ook krijgt u online een vragenlijst toegestuurd die u via een beveiligde connectie kunt invullen en terugsturen.
Klachten:
Wanneer er onverhoopt reden is voor ontevredenheid verzoeken wij u dit met ons bespreekbaar te maken. Wanneer dit niet naar tevredenheid wordt afgehandeld kunt u bij de klachtenregeling terecht van het NIP (www.psynip.nl)